Tropiska drinkar som lugnar

“World Coconut Day” firas den 2 september – och även i våra regioner är kokosnötter inte längre en exotisk frukt: du kan enkelt hitta dem i snabbköpet. Palmträdets utsökta frukt kommer från tropikerna och väcker semesterkänslor med bilder av vidsträckta sandstränder, turkosblått vatten och rikligt med solsken. Tropiskt inspirerade drycker gör att du kan ge dig ut på en kulinarisk resa från bekvämligheten i ditt hem och lugna dina sinnen.

Kokosnötskaffe – The Exotic Pick-Me-Up

Kombinationen av kokosnöt och kaffe är en tropisk njutning för gommen. Kokosnötens krämiga konsistens balanserar koffeinets intensitet och utstrålar ren exotisk smak. Gör en isad Thai latte på morgonen genom att kyla två espresso. Blanda kokosmjölk med urkärnade dadlar och bourbonvanilj. Häll det kalla kaffet och blandningen av dadlar och kokosmjölk i ett glas fyllt med isbitar för att få den perfekta koffeinkicken som motverkar trötthet.
För den vietnamesiska versionen, Cà phê cốt dừa, blandar du sötad kondenserad mjölk, kokosmjölk och krossad is. Frys denna blandning i cirka en timme och kyl sedan det beredda kaffet. När kokosblandningen har tinat men inte är helt fryst, blanda den väl och häll den över det kylda kaffet.

Sommardrinkar att drömma sig bort med

För att njuta av en uppfriskande lunchdrink kan du göra en kokoslassi genom att mixa hackad kokosnöt med (kokos)yoghurt och en pressad citron. Servera kall eller med isbitar och förhöj smaken med chili, kanel, ingefära eller andra frukter som ananas eller mango. Den tropiskinspirerade rosa drinken, som ursprungligen skapades av Starbucks, är perfekt för alla Barbies och Kens. Brygg och kyl fruktteet och häll det sedan över isbitar och frysta hallon i ett glas. Toppa med kokosdryck eller kokosmjölk, och för extra sötma, tillsätt hallonsirap.

Tropiska Sundowners för en After-Work Chill-Out

Koppla av efter jobbet med en coconut martini. Blanda vaniljvodka, kokosrom och en skvätt ananasjuice i en cocktailshaker. Skaka väl och häll upp i ett kylt cocktailglas. Garnera med ananasskivor eller kokosflingor för den perfekta avkopplingsdrinken. Fira Coconut Day med en Thai Colada genom att blanda färsk ananas, thaibasilika, vit rom, kokosmjölk och sockerlag med krossad is. Häll den kylda blandningen i ett cocktailglas och garnera med basilikastjälkar. Anpassa drinken med aloe vera, mango eller drakfruktsjuice.

Kokosnöt som ett rent wellness-underverk

Kokosnötter värderas inte bara för sin smak utan också för sina många hälsofördelar. De anses öka ämnesomsättningen, ge näring åt huden och stärka immunförsvaret. Moderna studier tyder på att kokosolja har antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper som bidrar till den allmänna hälsan. Bland dess bioaktiva komponenter finns laurinsyra, som hämmar proinflammatoriska molekyler och har antimikrobiella effekter. Fenoliska föreningar som ferulasyra och P-kumarinsyra ger antioxidativa fördelar, medan triglycerider med medellång kedja (MCT) ger en snabb energikälla och kan minska inflammation. Denna trio av antiinflammatoriska superkrafter gör kokosnöten till en naturskatt som är oumbärlig i
hälso- och skönhetsritualer. Gäller dessa fördelar för de drycker som beskrivs här? Kanske inte direkt, men de hjälper säkert till att lyfta humöret. Och vem vet, en Coconut Martini kan vara mer effektiv som stressavlastare än någon hudkräm. När allt kommer omkring är ett leende det första steget mot en hälsosam livsstil, vilket gör att du kan komma bort för ett ögonblick. För den som vill uppleva kokosnötter på ett mer kulinariskt plan kan individuella resor till platser som Thailand, Bali eller Maldiverna arrangeras genom SpaDreams: SpaDreams. Med SpaDreams kan exotiska upplevelser smakas och levas.

SpaDreamsSE Instagram
Webbplatskarta